Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά οι δείκτες ειδικότερα στα χρηματιστήρια του Νότου. Επιβεβαιώνει η Moody's την αξιολόγηση "Αaa" για Γερμανία. Ξεπέρασε τον στόχο η Ισπανία σε δημοπρασία ομολόγων. Κέρδη και στα futures της Wall.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ η προσοχή όλων στρέφεται στο G20, αλλά και στη δημοπρασία ομολόγων της Ισπανίας

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,42% στις 7.5347 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,77% στις 3.626 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2441% στις 6.270 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,22% στις 7.898 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,84% στις 5.748 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,36% στις 15.593 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές η ημέρα ξεκίνησε με τη Moody’s να επιβεβαιώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» της Γερμανίας, ενώ λίγο νωρίτερα ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε «Α» από «Α+».

Αργότερα, η Ισπανία ξεπέρασε για μάι ακόμη φορά τους στόχους σε δημοπρασία ομολόγων. Συγκεκριμένα, άντλησε 4,7 δισ. ευρώ με σημαντική πτώση και στο κόστος δανεισμού.

Πέραν αυτού, η διεθνής οικονομία μπαίνει στο μικροσκόπιο καθώς ξεκινά η σύνοδος του G20. Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, περιγράφει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ως «γενικώς κάπως πιο αδύναμες και άνισες» με «μη ισορροπημένη» ανάκαμψη μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών.

«Το δημοσιονομικό βάρος, η αβεβαιότητα της πολιτικής, η τραυματισμένη πιστωτική μεσολάβηση, η απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα και η ανολοκλήρωτη εξισορρόπηση της παγκόσμιας ζήτησης εξακολουθούν να βαρύνουν στις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Βουτιά 11% καταγράφει η μετοχή της Nokia. Τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τις αγορές που στάθηκαν στη μείωση των πωλήσεων σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v